Jabłkowe muffinki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jabłkowe mufinki to prosty i łatwy przepis na pyszne małe babeczki, które również możemy przygotować z dziećmi. Muffinki są to charakterystyczne i bardzo modne małe babeczki, które przyszły do nas z Ameryki. W jabłkowych muffinkach możemy również wkroić kawałki owoców, aby wzbogacić smak ciasta. Przepis na te małe słodkości powstał tak naprawdę przez przypadek. Są to babeczki, które będą doskonałe na piknik lub wycieczkę. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mąki
    150 g cukru
    120 ml jogurtu naturalnego
    100 ml oleju
    100 ml soku jabłkowego
    8 g proszku do pieczenia
    aromat waniliowy
    2 jajka

Jabłkowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Jajka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję mąkę, jogurt naturalny oraz olej i sok jabłkowy. Całość mieszam. Gotowym ciastem napełniam do 3/4 wysokości silikonowe foremki do muffinek. Piekę około 15-20 minut w 170 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy