Jabłkowa rolada

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Szybkie i pyszne:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - mąka: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - jabłka: 1 kilogram

Jabłkowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Obrane i utarte na tarce z dużymi otworami jabłka wyłożyć na blachę od piekarnika (wysmarowaną i posypaną bułką tartą), trochę posypać cukrem, wylać na jabłka ciasto biszkoptowe, piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni. po upieczeniu wyjąć ciasto i zwinąć .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy