Jabłka z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zdrowy i smaczny deser dla smakoszy jabłek. Rodzynki i miód stanowią znakomite dopełnienie smaku.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 jabłka, 2 łyżki stołowe miodu, 1 łyżeczka masła, 3 czubate łyżki rodzynek, cynamon

Jabłka z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jabłek wytnij środek, ale w taki sposób, aby nie powstał przelot ponieważ umieścisz w nich rodzynki.
  • 2. Jabłka włóż do wrzącej wody na ok. 5 minut.
  • 3. Następnie rozpuść masło w stalowym garnuszku, dodaj miód, rodzynki i szczyptę cynamonu. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  • 4. Gdy jabłka będą już ugotowane, wyciągnij je na talerz i umieść w środkach przygotowane rodzynki.

    Smacznego!

Porady

Jabłka możesz gotować dłużej, w zależności od gatunku. Najlepiej używać jabłek słodkich, wtedy deser wychodzi smaczny jak miodek.

Komentarze

Podobne przepisy