Jabłka zapiekane z rodzynkami i cynamonem

4.5 (157 ocen)

szybki i bardzo smaczny deser

Składniki:

  • 4 jabłka
    4 łyżki rodzynek
    4 łyżki płynnego miodu
    2 łyżki masła
    4 łyżki soku pomarańczowego
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka zapiekane z rodzynkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, osuszyć. Przekroić na połówki (tak jak do faszerowanych, żeby na blaszkę układać stroną z ogonkiem) i wydrążyć środki. Ułożyć na blaszce. Do każdego jabłka nałożyć rodzynki oraz masło. Polać miodem i sokiem pomarańczowym. Na końcu posypać cynamonem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 - 30 minut w 180 st C. Można podawać i na ciepło i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować