Jabłka zapiekane z rodzynkami i cynamonem

  • wyświetlono: 1181 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

szybki i bardzo smaczny deser

Kasia S

Składniki

4 jabłka
4 łyżki rodzynek
4 łyżki płynnego miodu
2 łyżki masła
4 łyżki soku pomarańczowego
cynamon

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłka zapiekane z rodzynkami i cynamonem

  • 1. Jabłka umyć, osuszyć. Przekroić na połówki (tak jak do faszerowanych, żeby na blaszkę układać stroną z ogonkiem) i wydrążyć środki. Ułożyć na blaszce. Do każdego jabłka nałożyć rodzynki oraz masło. Polać miodem i sokiem pomarańczowym. Na końcu posypać cynamonem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 - 30 minut w 180 st C. Można podawać i na ciepło i na zimno.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylacynamonjabłko

Komentarze

Podobne przepisy

Jabłka pieczone.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowym i...

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu,...

Jabłka prażone

Dodane przez: Kinia1984

Prażone jabłka z cynamonem

Przepyszny, zdrowy deser dla dzieci

prażone jabłka z cynamonem i imbirem na greku

Dodane przez: joanna1974

prażone jabłka z cynamonem i imbirem na jogurcie...

wersja deseru mniej kaloryczna...

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem

Dodane przez: AgaAga

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem

Ryż z jabłkami i cynamonem, to...

Jabłka w cieście z orzechami i rodzynkami

Dodane przez: Kuchnia Marty

Jabłka w cieście z orzechami i rodzynkami

Jabłka w cieście z orzechami i...

Pieczone jabłka z cynamonem

Dodane przez: paulajotka

Pieczone jabłka z cynamonem

Tania i szybka propozycja na smaczny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE