Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą.

5 (182 ocen)

  • 30 min

Gdy mamy ochotę na coś słodkiego wystarczy kilka składników i w pół godziny możemy przygotować pyszny deser.Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą są bardzo pyszne,jednym słowem rozpływają się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 średnich jabłek
    10 dag rodzynek
    8 kostek mlecznej czekolady
    1 łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Pieczone jabłka

Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy,dokładnie osuszamy i wydrążamy środek uważając,żeby nie przedziurawić jabłek.Jabłka napełniamy rodzynkami.
  • 2. Formę do pieczenia smarujemy masłem,układamy jabłka i pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
  • 3. Gdy jabłka będą miękkie na każde kładziemy kostkę czekolady i wkładamy do piekarnika na kilka chwil,żeby czekolada się roztopiła.Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jabłka Rodzynki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować