JABŁKA Z KOZIM SEREM, CYNAMONEM I RODZYNKAMI.

0 (0 ocen)

Połączenie jabłka, cynamonu i rodzynek wydaje mi się zestawem oczywistym.Słony kozi serek idealnie wkomponował się w słodycz jabłek, nutę cynamonu i rodzynek.Przełamał ten topowy skład w swój charakterystyczny sposób, nadając nowego wymiaru takiemu zestawieniu.

Składniki:

  • na 2 porcje

    50 - 100g kremowego serka koziego
    2 dojrzałe jabłka łąckie
    1/3 szklanki rodzynek
    łyżeczka cynamonu

Jabłka z kozim serem, cynamonem i rodzynkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka przekrawam na pół, wydrążam gniazda nasienne. W to miejsce
    wkładam po dwie, trzy rodzynki i zakrywam serkiem kozim. Na wierzchu
    wciskam jeszcze kilka rodzynek, posypuję całość obficie cynamonem.
    Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-15 minut.
    Podaję na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy