Pieczone jabłka z cynamonem

4.5 (199 ocen)

Smaczny słodki i zdrowy deser czyli pieczone jabłka z cynamonem. Można je jeść na ciepło lub na zimno, jak kto woli. Są na prawdę bardzo smaczne więc zachęcam do wypróbowania.

Składniki:

  • 2 duże jabłka
    4 łyżeczki miodu słonecznikowego
    2 łyżeczki cynamonu
    2 łyżeczki masła
    1 szkl czerwonego wytrawnego wina
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone jabłka z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, przekroić na pół i wyciąć ze środka gniazda nasienne, a następnie ułożyć w blaszce do zapiekania. Do otworów po gniazdach nasiennych włożyć po łyżeczce miodu. Następnie na każdą połówkę jabłka nałożyć po pół łyżeczki masła i całość jabłek posypać cynamonem. Na koniec jabłka podlać winem i piec w temp. 180 st przez 40 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować