Indyk z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Pyszne białe mięso z indyka można wykorzystać jako potrawę na świąteczny stół.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg fileta z indyka
    • Przyprawa do indyka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • ½ słoika fasolki zielonej w zalewie
    • ½ słoika fasolki białej w zalewie
    • ½ puszki kukurydzy
    • 1 puszka mała marchewki młodej
    • ½ opakowania śmietany 18 %

Indyk z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w paseczki, solimy i posypujemy przyprawą do indyka.
  • mięso 2. Na rozgrzanym oleju prużymy fileta.
  • warzywa 3. Dodajemy pozostałe składniki wraz zalewą, dusimy do momentu kiedy warzywa i mięso będzie dobre.
  • śmietana 4. Na koniec dodajemy śmietanę.
  • potrawa 5. Potrawka gotowa.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy