Indyk z warzywami w sosie pomidorowym

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

pyszny i pożywny obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag indyka,
    3 łyżki kukurydzy konserwowej,
    3 łyżki fasoli czerwonej,
    3 łyżki fasolki szparagowej mrożonej,
    1 łyżka groszku konserwowego,
    200 g pomidorów z puszki bez skórki,
    2 łyżki ketchupu,
    sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, przyprawa do drobiu
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka Gulasz

Indyk z warzywami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyk kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu, papryką, solą i pieprzem. Smażymy na złoty kolor, podlewamy wodą, dodajemy warzywa, dusimy ok. 10-15 minut, dodajemy pomidory z puszki i ketchup, dodajemy przyprawy do smaku, gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować