Indyk z warzywami po chińsku

4.5 (157 ocen)

  • 45 min

Kolejna inspiracja kuchnią chińską

  • 45 min

Składniki:

  • 25 dkg fileta z indyka
    25 dkg fasolki szparagowej
    1/2 małej cukinii
    garść grzybów mun
    garść kiełków soi w zalewie
    1/2 paczki makarony ryżowego (ok 50g)
    marynata:
    1 łyżka octu ryżowego
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    2 łyżki sosu teriyaki
    1/2 łyżki sosu chili czosnkowego
    do smażenia:
    olej arachidowy
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Indyk z warzywami po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa 1. Mięso pokroić w paski i wymieszać ze składnikami marynaty, odstawić do lodówki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Grzyby mun namoczyć i pokroić w paski, cukinię pokroić w zapałki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso, zdjąć z patelni. Podsmażyć cukinię, dodać grzyby, fasolkę i kiełki soi. Podsmażyć kilka minut.
  • Warzywa z mięsem i makaronem 2. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, odcedzić i razem z mięsem dodać do warzyw. Podsmażyć kilka minut, doprawić sosem teriyaki.
  • Gotowe danie 3. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Grzyby mun Kiełki soi Sos sojowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Chińska Orientalna

Podobne przepisy

4.99 (147 ocen)

Wołowina po chińsku

To może cię zainteresować