Hot-dogi

0 (0 ocen)

Zdrowa wersja popularnych hot-dogów

Składniki:

  • 6 parówek
    6 plastrów sera żółtego
    keczup
    10 dag drożdży
    70 dag mąki pszennej
    1 szkl mleka (ciepłego)
    łyżka margaryny (roztopionej)
    szczypta soli

    kapusta
    marchewka
    cebula
    2 łyżki ostrej musztardy
    sól
    pieprz
    ocet

Hot-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, drożdże rozpuścić w mleku, wlać do mąki, dodać sól i margarynę, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia na ok 30 min.
    Następnie wyłożyć na stolnicę, podzielić na 6 części.
  • 2. Parówki polać keczupem i zawinąć w plastry sera, a następnie wszystko zawinąć w ciasto. Piec ok 1 godziny w 180*.
  • 3. Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę pokroić w piórka. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać musztardę i doprawić do smaku solą, pieprzem i octem.
  • 4. Po upieczeniu hot-dogi przekroić i włożyć surówkę z kapusty. Polać do smaku keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy