Hamburger ze sznycelkami obiadowymi

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zrobiłam na obiad sznycle. Zostały mi dwa więc postanowiłam zrobić hamburgery

  • 20 min

Składniki:

  • SZNYCLE
    na ok 4 sznycle
    ok. 500 g łopatki
    1/2 średniej wielkości cebula
    1 jajko
    mała czerstwa bułeczka
    pół szklanki bułki tartej
    przyprawy
    NADZIENIE
    2 bułki
    sos hamburgerowy
    4 plasterki sera żółtego
    4 plasterki pomidora
    4 plasterki ogórka zielonego
    kilka liści sałaty lodowej

Hamburger ze sznycelkami obiadowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do miseczki włożyć mielone mięso, dodać do niego przyprawy a następnie jajko, posiekaną cebulę, oraz namoczoną i dobrze wyciśniętą bułkę. Składniki wyrobić na jednolitą masę. Z masy uformować okrągłe kotlety i obtaczać w bułce tarte. Smażyć na nagrzanej patelni. Mi wyszły 4 sznycelki dwa dałam do obiadu a z dwóch zrobiłam właśnie hamburgery.
  • 2. Przygotowujemy 2 dowolne bułki, pościnamy na pół . Na spód smarujemy sosem hamburgerowym. Układamy kilka liści sałaty lodowej, dowolnie pomidor, ogórek, ser żółty, mięso ponownie te składniki i sos hamburgerowy. Przykrywamy drugą połówką bułki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy