Zrobiłam na obiad sznycle. Zostały mi dwa więc postanowiłam zrobić hamburgery
20 min
Składniki:
SZNYCLE
na ok 4 sznycle
ok. 500 g łopatki
1/2 średniej wielkości cebula
1 jajko
mała czerstwa bułeczka
pół szklanki bułki tartej
przyprawy
NADZIENIE
2 bułki
sos hamburgerowy
4 plasterki sera żółtego
4 plasterki pomidora
4 plasterki ogórka zielonego
kilka liści sałaty lodowej
Hamburger ze sznycelkami obiadowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.do miseczki włożyć mielone mięso, dodać do niego przyprawy a następnie jajko, posiekaną cebulę, oraz namoczoną i dobrze wyciśniętą bułkę. Składniki wyrobić na jednolitą masę. Z masy uformować okrągłe kotlety i obtaczać w bułce tarte. Smażyć na nagrzanej patelni. Mi wyszły 4 sznycelki dwa dałam do obiadu a z dwóch zrobiłam właśnie hamburgery.
2.Przygotowujemy 2 dowolne bułki, pościnamy na pół . Na spód smarujemy sosem hamburgerowym. Układamy kilka liści sałaty lodowej, dowolnie pomidor, ogórek, ser żółty, mięso ponownie te składniki i sos hamburgerowy. Przykrywamy drugą połówką bułki.
Komentarze