Gulaszowy misz-masz

0 (0 ocen)

  • 20 min

Połączenie gulaszu i bogracza, smaczne danie mięsne

  • 20 min

Składniki:

  • ½ kg mięsa z udźca indyka
    ½ kg pieczarek
    2 czerwone papryki
    2 cebule
    2 ogórki kiszone lub korniszony
    5 -6 ząbków czosnku
    2 liście laurowe
    4 kulki ziela ang
    10-12 kulek pieprzu kolorowego
    2 duże łyzki czerwonej papryki w proszku
    2 łyżki suszonej włoszczyzny
    1 łyżka kucharka
    3 łyżki oleju słonecznikowego

Gulaszowy misz-masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myję, obieram i kroję w plasterki, przekładam do garnka, zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia. Gotuję parę minut, następnie odcedzam i przelewam zimną wodą. Mięso dokładnie myję i kroję na kawałki. Cebulę obieram, myję i dokładnie osuszam, kroję w pół księżyce. Do garnka wlewam olej, wsypuję cebulę chwilkę duszę mieszając, po chwili dodaję mięso, duszę razem z cebulą, dodaję wcześniej przygotowane pieczarki. Następnie dodaję przyprawy, mieszam i zalewam gorącą wodą. Gotuję jakieś pół godzinki. Paprykę myję , oczyszczam z nasion, i kroję w słupki, tak samo kroję ogórki . Dodaję do mięsa , mieszam i gotuję następne pół godziny. Na koniec zagęszczam skrobią. Podaję ze świeżym chlebkiem, lub solo;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy