Połączenie gulaszu i bogracza, smaczne danie mięsne
20 min
Składniki:
½ kg mięsa z udźca indyka
½ kg pieczarek
2 czerwone papryki
2 cebule
2 ogórki kiszone lub korniszony
5 -6 ząbków czosnku
2 liście laurowe
4 kulki ziela ang
10-12 kulek pieprzu kolorowego
2 duże łyzki czerwonej papryki w proszku
2 łyżki suszonej włoszczyzny
1 łyżka kucharka
3 łyżki oleju słonecznikowego
Gulaszowy misz-masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki myję, obieram i kroję w plasterki, przekładam do garnka, zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia. Gotuję parę minut, następnie odcedzam i przelewam zimną wodą. Mięso dokładnie myję i kroję na kawałki. Cebulę obieram, myję i dokładnie osuszam, kroję w pół księżyce. Do garnka wlewam olej, wsypuję cebulę chwilkę duszę mieszając, po chwili dodaję mięso, duszę razem z cebulą, dodaję wcześniej przygotowane pieczarki. Następnie dodaję przyprawy, mieszam i zalewam gorącą wodą. Gotuję jakieś pół godzinki. Paprykę myję , oczyszczam z nasion, i kroję w słupki, tak samo kroję ogórki . Dodaję do mięsa , mieszam i gotuję następne pół godziny. Na koniec zagęszczam skrobią. Podaję ze świeżym chlebkiem, lub solo;)
Komentarze