Gulasz lubczykowy

0 (0 ocen)

Nie ma to jak danie aromatyzowane świeżymi ziołami :)

Składniki:

  • 30 dkg szynki wieprzowej
    1/2 średniego pora
    1 słoik krojonych pomidorów
    1/2 szklanki mrożonego groszku
    1 papryczka chili
    kilka gałązek świeżego lubczyku
    pieprz
    1 kostka mięsna
    olej do smażenia

Gulasz lubczykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podlać wodą, tak żeby przykryła mięso. Dodać kostkę. Dusić do miękkości mięsa.
  • Sosik 2. Kiedy mięso będzie prawie miękkie dodać pomidory,i pokrojonego w półplasterki pora, groszek i posiekana papryczkę chili. Podsmażyć do zagęszczenia sosu.
  • Z lubczykiem 3. Pod koniec smażenia doprawić pieprzem i dodać posiekany lubczyk.
  • Lubczykowy gulasz z makaronem 4. Podawać z czym kto lubi, u mnie z makaronem wstążki :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy