Gulasz

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ten gulasz to moja kombinacja, bo lubię eksperymentować w kuchni.

  • Łatwy

Składniki:

  • - szynka wieprzowa: 1 kilogram
    - pieczarki: 20 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - ogórek konserwowy: 4 sztuki
    - boczek wędzony: 20 dekagramów
    - sól i pieprz ( do smaku): 4 szczypty

Gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy je na kawałki i podsmażamy. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Cebule, paprykę oczyszczamy, ogórki, boczek wszystkie te składniki kroimy w kostkę. Gdy mięso się już lekko zrumieni wrzucamy pokrojone warzywa. Doprawiamy i dusimy ok. 1 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy