Grzybowa Kula

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie wygląda bardzo efektownie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    20 dag sera mozzarella
    2 cebule
    2 łyżki masła
    2 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    sól, pieprz, olej

Grzybowa kula - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki płuczemy, czyścimy i kroimy w kostkę. Dusimy na maśle wraz z posiekaną cebulą przez około 15 minut. Studzimy i dodajemy bułkę tartą, sól, pieprz do smaku oraz wbijamy jajko. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem i wykładamy plastrami sera, a następnie napełniamy farszem.
    Pieczemy w piekarniku przez 10 min. Odstawiamy do przestudzenia, wykładamy na talerz, odwracając naczynie, tworząc kopułę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy