Grzybki marynowane

  • wyświetlono: 151 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Grzybki marynowane.

IMG_20170910_124019_602
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 kg grzybów: podgrzybki, borowiki, kurki
3 cebule
8 liści laurowych
6 ziaren ziela angielskiego
1 łyżeczka białej gorczycy
1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego
parę plasterków marchwi

Zalewa

4 miarki wody
1 miarka octu 10%
1 łyżeczka cukru gotujemy do wrzenia.

Sposób przygotowania przepisu:

Grzybki marynowane

  • 1. Grzyby przebieramy, w razie potrzeby kroimy na mniejsze kawałki. Usuwamy robaczywe miejsce, a najlepsze będą te zdrowe, jędrne i malutkie grzybki. W osolonej wodzie gotujemy przez 5 minut, a następnie je odcedzamy. Słoiki powinny być uprzednio wyparzone i suche, a nakrętki nowe lub bez żadnych śladów. Na dno każdego słoika układamy przyprawy, plastry cebuli i marchwi. Następnie układamy grzyby na przemian z cebulą i przyprawami. Zalewamy wrzącą zalewą, mocno zakręcamy i obracamy słoiki do góry dnem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzybyPrzetworygrzyby marynowane

Komentarze

Podobne przepisy

Grzybki

Dodane przez: Nina80

grzybki marynowane

super dodatek do dań, a także idealna...

prawdziwki marynowane

Dodane przez: capri

grzybki marynowane

Jako, że grzybobranie dzisiejsze...

grzybki

Dodane przez: goshia

Marynowane grzybki

Odrobina lata zamknięta w słoiku

Marynowane borowiki

Dodane przez: Kloruś

Marynowane borowiki (grzybki)

Dzisiejszy wypad do lasu zaowocował...

grzyby marynowane w occie

Dodane przez: agnieszka8883

Marynowane grzybki

Uwielbiam grzyby! Uwielbiam zabierać...

Grzybki w occie

Dodane przez: Martyna1991

Grzybki marynowane w occie

Takie grzybki pewnie lubi większość...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE