Zapiekana bagietka z masłem czosnkowo-ziołowym oraz serem żółtym podana z delikatnym pieczonym łososiem. Pomysł na pyszne śniadanie które dodaje energii na resztę dnia.
Składniki:
1 bagietka
masło czosnkowo-ziołowe
100g. tartego sera żółtego
2 ogórki kiszone
300 g. filetu z łososia
świeżo mielona sól
świeżo mielony pieprz
Grzanki z pieczonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia myjemy , osuszamy.
Rybę oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem.
Zawijamy w folię aluminiową , tak by wierzch ryby nie dotykał foli.
Władamy do piekarnika nagrzanego do 150 st.
2.Bagietkę kroimy w ukośne kromki, smarujemy masłem czosnkowo-ziołowym.
3.Kromki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , posypujemy serem żółtym.
Wkładamy do piekarnia.
Pieczemy razem z rybą 10 min.
4.Ogórki kroimy w ukośne plasterki.
Upieczonego łososia rozdrabniamy widelcem na kawałki.
Na każdą grzankę kładziemy plasterek ogórka oraz łyżkę pieczonego łososia.
Podajemy z plastrem cytryny.
Komentarze