Grzanki z pieczonym łososiem

0 (0 ocen)

Zapiekana bagietka z masłem czosnkowo-ziołowym oraz serem żółtym podana z delikatnym pieczonym łososiem. Pomysł na pyszne śniadanie które dodaje energii na resztę dnia.

Składniki:

  • 1 bagietka
    masło czosnkowo-ziołowe
    100g. tartego sera żółtego
    2 ogórki kiszone
    300 g. filetu z łososia
    świeżo mielona sól
    świeżo mielony pieprz

Grzanki z pieczonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Grzanki z pieczonym łososiem 1. Łososia myjemy , osuszamy.
    Rybę oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem.
    Zawijamy w folię aluminiową , tak by wierzch ryby nie dotykał foli.
    Władamy do piekarnika nagrzanego do 150 st.
  • Grzanki z pieczonym łososiem 2. Bagietkę kroimy w ukośne kromki, smarujemy masłem czosnkowo-ziołowym.
  • Grzanki z pieczonym łososiem 3. Kromki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , posypujemy serem żółtym.
    Wkładamy do piekarnia.
    Pieczemy razem z rybą 10 min.
  • Grzanki z pieczonym łososiem 4. Ogórki kroimy w ukośne plasterki.
    Upieczonego łososia rozdrabniamy widelcem na kawałki.
    Na każdą grzankę kładziemy plasterek ogórka oraz łyżkę pieczonego łososia.
    Podajemy z plastrem cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy