Grzanki z masłem czosnkowym i sałatką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczny i chrupki dodatek do obiadowej zupy czy na śniadanie lub kolację. Polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 10 kromek czerstwego chleba
    Masło czosnkowe z mojego przepisu: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/maslo-czosnkowe-2
    5 ogórków gruntowych
    300 gr pomidorów koktajlowych
    50 gr sera żółtego
    1 opakowanie ziół sałatkowych

Grzanki z masłem czosnkowym i sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba przyciąć nożem tak, aby zmieściły się do tostera. Włożyć i przygotować chrupkie grzanki.
  • 2. Ogórki i pomidorki umyć i wraz z serem pokroić w kostkę. Wymieszać i dodać zioła sałatkowe i jeszcze raz wymieszać.
  • 3. Jeszcze ciepłe grzanki posmarować masłem czosnkowym i położyć na to łyżkę sałatki warzywno-serowej.

Porady

Aby smak grzanek był jeszcze lepszy, na posmarowane masłem czosnowym grzanki wlać kropelkę przyprawy typu maggi i rozprowadzić na grzance.

Komentarze

Podobne przepisy