Grzanki na oleju czosnkowym z pistacjowo-pietruszkowym pesto z zielonym ragout

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Pyszne, proste i zdrowe. I nic więcej nie potrzeba :) .

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 cukinie
    • 1 zielona papryka
    • mała czerwona cebula
    • świeży rozmaryn
    • olej rzepakowy
    • kilka ząbków czosnku chilli z oleju
    • olej spod czosnku
    • kilka kromek pełnoziarnistego chleba
    • pistacjowo-pietruszkowe pesto
    • odrobina ulubionego sera

Grzanki na oleju czosnkowym z pistacjowo-pietruszkowym pesto z zielonym ragout - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na odrobinie oleju przesmażamy bardzo drobno pokrojone warzywa- cebulę, paprykę i cukinie. Pod koniec smażenia, kiedy odparujemy nadmiar soku dodajemy drobno posiekane igiełki rozmarynu, sól i pieprz do smaku. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju chilli spod czosnku - na rozgrzanym oleju robimy grzanki. Kiedy będą chrupiące i aromatyczne przekładamy je na talerz. Smarujemy odrobiną pistacjowo-pietruszkowego pesto. Na pesto wykładamy dużą ilość zielonego ragout. Dodajemy odrobinę żółtego sera, kilka plasterków marynowanego w oleju czosnku chilli oraz świeży rozmaryn. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy