Szybki sposób na kurczaka z grilla. Można go przygotować na grillu, na patelni grillowej lub na zwykłej patelni. Za każdym razem będzie bardzo smaczny i szybki w wykonaniu.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
2 łyżki soku z cytryny
100 g startego zółtego sera
sól
pieprz
Grillowany kurczak pod serową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka podzielić na kotlety. Każdy z nich skropić lekko sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Ułożyć kurczaka na tacy aluminiowej na grilla lub na patelni grillowej, a następnie zrumienić z jednej strony, obrócić i zrumienić na drugiej stronie. Na koniec każdy kotlet posypać startym serem i przykryć folią aluminiową. Grillować do rozpuszczenia się sera.
Komentarze