Grillowany kurczak pod serową kołderką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki sposób na kurczaka z grilla. Można go przygotować na grillu, na patelni grillowej lub na zwykłej patelni. Za każdym razem będzie bardzo smaczny i szybki w wykonaniu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    2 łyżki soku z cytryny
    100 g startego zółtego sera
    sól
    pieprz

Grillowany kurczak pod serową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka podzielić na kotlety. Każdy z nich skropić lekko sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
    Ułożyć kurczaka na tacy aluminiowej na grilla lub na patelni grillowej, a następnie zrumienić z jednej strony, obrócić i zrumienić na drugiej stronie. Na koniec każdy kotlet posypać startym serem i przykryć folią aluminiową. Grillować do rozpuszczenia się sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy