Grillowany camembert z orzechami pecan i migdałami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny camembert podany z chrupiącymi orzechami

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser camembert (krążki o wadze 120 g każdy): 4 sztuki
    - olej rzepakowy: 1 łyżka
    - orzechy pecan: 4 łyżki
    - migdały (łuskane): 4 łyżki
    - miód pszczeli: 2 łyżki
    - biały krem balsamiczny: 2 łyżki
    - cytryna (sok): 1 sztuka
    - rodzynki (namoczone w białym winie): 2 łyżki
    - kandyzowana skórka pomarańczowa lub cytrynowa: 1 łyżka
    - rukola: 1 pęczek

Grillowany camembert z orzechami pecan i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej patelni uprażyć orzechy i migdały a następnie dodać, miód, krem balsamiczny, sok z cytryny, rodzynki oraz skórkę pomarańczową. Chwilę razem poddusić a następnie zdjąć z ognia i odstawić w ciepłe miejsce.
  • 2. Patelnie ryflowaną wysmarować delikatnie olejem, a gdy się rozgrzeje usmażyć na niej z każdej strony ser camembert. Podawać od razu z ciepłymi bakaliami, sosem powstałym w trakcie ich przegotowywania oraz rukolą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy