Camembert z orzechami i migdałami w miodzie

  • wyświetlono: 732 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

idealny na przekąskę czy podwieczorek, super jako polepszacz nastroju

Kasia S
  • 2 porcje
  • 15min

Składniki

2 sery camembert
4 łyżki orzechów włoskich
4 łyżki migdałów
1 łyżka rodzynek
1 łyżka miodu
1 łyżka oleju
sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Camembert z orzechami i migdałami w miodzie

  • 1. Orzechy i migdały pokroić nożem na drobniejsze kawałki. Przełożyć na patelnię. Dodać rodzynki, olej, miód i sok z cytryny. Podgrzewać do czasu, aż wszystkie składniki się połączą i zaczną brązowieć (cały czas mieszając). Sery usmażyć z dwóch stron na patelni grillowej. Przełożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć ciepłe orzechy i migdały z miodem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ser pleśniowyorzechymiódprzekąskaprzyjęciekarnawał

Komentarze

Podobne przepisy

Chleb czosnkowy zapiekany  z serem camembert

Dodane przez: Anyzkowo

Chleb czosnkowy zapiekany z serem camembert

Pyszna propozycja dla chleba z...

Camembert z truskawkami

Dodane przez: smak i uczucie

Camembert z truskawkami

Chrupiąca skórka, a w środku roztopiony,...

DROŻDŻOWE, ZIOŁOWE BUŁECZKI ZAPIEKANE Z CAMEMBERTEM

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Drożdżowe, ziołowe bułeczki zapiekane z camembertem

Jak dobrze wiecie miłością bezgraniczną...

Deser owocowy z orzechami i czekoladą

Dodane przez: Futka

Deser owocowy z orzechami i czekoladą

Szybki i prosty w przygotowaniu,...

Białe kiełbaski w miodzie i piwie

Dodane przez: Gregorhspeed

Białe kiełbaski w miodzie i piwie

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami....

placki z papryki

Dodane przez: Bożena Z.

Placuszki z zielonej papryki i sera z orzechami

smczne proste i chrupkie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE