Grillowany bakłażan z świderkami i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zdrowe kolorowe danie na koniec lata

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron świderki: 0.5 opakowania
    - bakłażan: 1 sztuka
    - kukurydza kolba: 2 sztuki
    - sos chilli słodki: 2 łyżki
    - olej kujawski: 1 łyżka
    - szczypior: 0.33 pęczka
    - bukiet smaku -przyprawa uniwersalna: 1 łyżeczka
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 2 szczypty

Grillowany bakłażan z świderkami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy .
  • 2. Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki solimy i odstawiamy n a ok 10 min . Po tym czasie myjemy go i osuszamy .Następnie grillujemy na patelni grillowej .
  • 3. Kukurydzę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy Bukiet smaku -przyprawa uniwersalna . Po ugotowaniu kroimy na plasterki . Na patelni na oleju podsmażamy lekko plastry kukurydzy .dodajemy makaron i bakłażan .Mieszamy wszystko podsmażając lekko .
  • 4. Dodajemy sól,pieprz do smaku . Posypujemy szczypiorem . Przed podaniem polewamy sosem słodkim chilli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy