Bakłażan grillowany na patelni

4.49 (184 ocen)

Bakłażan jest pięknym warzywem, ale dość mało popularnym.Jedni go uwielbiają, inni omijają szerokim łukiem. Wg mnie najlepiej smakuje jako dodatek do dania.

Składniki:

  • 1/2 bakłażana

    3 łyżki oleju

    sól, pieprz, tymianek, oregano, czosnek, chili, paprykę ostrą
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Grill

Bakłażan grillowany na patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana kroimy w grube plastry.

    W miseczce mieszamy olej z przyprawami, za pomocą pędzelka smarujemy plastry przygotowana oliwą i smażymy na patelni grillowej (nie ma potrzeby dodawania dodatkowego oleju). Smażymy z obu stron.

    Podajemy np. na plasterkach pomidora, posypujemy szczypiorkiem. Możemy podawać z sosem jogurtowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować