Grillowana nektarynka z wiejską szynką i pianką wasabi

0 (0 ocen)

Szybka przekąska

Składniki:

  • Składniki.
    1 szt. nektarynka
    2 plastry wiejskiej szynki
    1 łyżeczka curry
    masło
    Pianka wasabi.
    100 ml śmietana 36%
    pasta wasabi
    1 łyżeczka sok z cytryny
    sól
    biały pieprz
    pestki granatu

Grillowana nektarynka z wiejską szynką i pianką wasabi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pinka wasabi.
    Śmietanę kremówkę, wymieszać z pastą wasabi, dodać sok z cytryny, sól i pieprz, przelać do syfonu kucharskiego, nabić jednym nabojem i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Jeżeli nie posiadamy syfonu, schłodzoną śmietanę ubić, dodać pozostałe składniki.
    Nektarynkę przekroić, wyjąć pestkę, posmarować odrobiną masła, grillować na patelni, posypać curry, zawinąć w szynkę i wstawić na 4 minuty pod grill w piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy