Grillowana cukinia z mozzarellą

0 (0 ocen)

Jest smacznym dodatkiem do dań z grilla. Tak przygotowania cukinia może być też przekąską przed daniem głównym.

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    2 kulki mozzarelli
    3-4 łyżki oliwy
    1-2 ząbki czosnku
    Świeża bazylia
    Sól, pieprz
    Zioła (suszona bazylia, zioła prowansalskie, vegeta natural do warzyw)

Grillowana cukinia z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, wysuszyć i pokroić w plastry grubości około 1cm. Mozzarellę pokroić w plastry i przeciąć je na pół. Przygotować marynatę - do oliwy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić. Plastry cukinii posmarować oliwą z każdej strony.
    Cukinię grillować przez około 5 minut na 1 stronie. Po obróceniu upieczonych krążków nałożyć na każdy po plasterku mozzarelli, posypać ulubionymi ziołami (ja wykorzystałam vegetę natural do mozzarelli i pomidorów) i piec do rozpuszczenia sera. Podawać ze świeżymy liśćmi bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy