Gotowane pierożki z grochu z pasztetem.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis jest prosty i wyśmienity,smaczne pierogi cioci :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg mąki,1,5 kg zwykłego grochu,1 pętko pasztetu(wybór i smak pasztetu według uznania),sól,pieprz.

Gotowane pierożki z grochu z pasztetem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrobić ciasto na pierogi.
  • 2. Groch ugotować i zmielić przez maszynkę,dodać pasztet,sól,pieprz do smaku i dokładnie wymieszać.
  • image-0lp7mbq 3. Ulepić pierogi z tym farszem.
  • image-0gma5ls 4. Ulepione pierożki ugotować,podawać na gorąco z cebulką.SMACZNEGO

Porady

pierogi również mogą być smażone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy