gorące bułeczki

0 (0 ocen)

tanie, szybkie danie na ciepło

Składniki:

  • 6 bułek, 1/2 kg mielonego mięsa, 2 ząbki czosnku, 2 pomidory, 30 dag pieczarek, 1 mała papryka, 2 pomidory, 6 plastrów sera, sól, pieprz, oliwa do smażenia, pietruszka do dekoracji

Gorące bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawić sola,pieprzem, dodać rozgnieciony czosnek.
    Pieczarki pokroić na plastry i podsmażyć.
    Paprykę, pomidory pokroić w kostkę.
    Bułki przekroić, wydrążyć środki.
  • 2. Do mięsa dodać część wydrązonych bułek. Podsmażyć to na oliwie.
  • 3. Wydrązone bułki napełnić mięsem, na to ułożyć pieczarki, paprykę, pomidory, położyć po plasteku sera
  • 4. piec w piekarniku , w ok 200 stopnaich, aż ser sie nie rozpuści.przykryć drugą częścią bułki, równiez podgrzaną w piekarniku

Porady

składniki można wymieniać według upodobania. mozna dodać ogórki konserwowe, oliwki itp całośc można posypać natką pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy