Gołąbki wypasione

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Moja ulubiona potrawa. Moge je jesc na sniadanie, obiad i kolacje :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Glowka kapusty wloskiej
    1kg mielonej lopatki wieprzowej
    2 szklanki ryzu
    1 szklanka kaszy peczak (tej najgrubszej)
    1 jajko
    peczek zielonej pietruszki
    1 szklanka bulionu
    2 cebule
    30 dkg pieczarek
    sol pieprz wegeta oregano slodka czerwona papryka i kolendra w ziarnach utluczona w mozdzierzu

Gołąbki wypasione - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty wyciac glab i cala glowke wlozyc do gotujacej wody. Po 5 min ostroznie wyjac i zostawic do wystygniecia. Ryz i kasze ugotowac osobno wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki usmazyc z cebula, przyprawic wegeta. Mieso podsmazyc na oleju i przyprawic papryka sola i pierprzem. Kiedy wszystkie skladniki beda zimne laczymy je w duzym naczyniu przyprawiamy oregano i kolendra i dodajemy natke pietruszki oraz jajko. Mieszamy dokladnie i zawijamy w liscie kapusty. Ukladamy ciasno w naczyniu zaroodpodnym zalewamy bulionem przykrywamy pokrywka i zapiekamy w piekarniku ok. 30 min. Podajemy z sosem pomidorowym.

Komentarze

Podobne przepisy