Gofry z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealne na szybką przekąskę.

  • 10 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 l mleka
    3 łyżki cukru
    10 dkg margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    mąka
    Dekoracja:
    1 opakowanie Śnieżki
    200 ml mleka

Gofry z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztopić margarynę, pozostawić do ostygnięcia.
  • 2. Wsypać wszystkie składniki do miski i zmiksować. Dosypywać mąkę do uzyskania gęstego ciasta.
  • 3. Wlać ciasto na rozgrzaną, posmarowaną olejem gofrownicę i piec na złoty kolor.
  • 4. Wlać do naczynia mleko, wsypać śnieżkę i miksować 4-5 minut. Zetrzeć czekoladę.
  • 5. Nałożyć bitą śmietanę na gofry i posypać czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy