Gniazdka nadziewane bekonem i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Efektowna i smaczna przekąska. Można do niej użyć zwykłego makaronu typu nitki i dowolnie modyfikować nadzienie dodając na przykład pieczarki lub inny rodzaj sera (pleśniowy, żółty).

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - makaron szpinakowy tagliatelle: 1 opakowanie
    - bekon w plasterkach: 1 opakowanie
    - mozzarella: 1 opakowanie
    - cebula: 2 sztuki
    - oliwa: 1 łyżka
    - pomidory: 2 sztuki
    - sól do smaku: 1 sztuka
    - tymianek do smaku: 1 sztuka

Gniazdka nadziewane bekonem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Bekon i cebulę kroimy i smażymy na odrobinie oliwy. Z makaronu formujemy gniazdka i układamy je na natłuszczonej blasze.
    Na środek każdego dajemy porcję bekonu z cebulą, kawałek mozzarelli, kładziemy plasterek pomidora,solimy i posypujemy tymiankiem. Zapiekamy 10 minut w 200 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy