Gęś po wiedeńsku

  • wyświetlono: 510 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przysłowie mówi: „Na świętego Marcina najlepsza gęsina „.

Składniki

1 pierś z gęsi
sól
pieprz
majeranek
3 łyżki mąki
1 jajko
1 łyżka rumu
bułka tarta do panierowania
smalec gęsi do smażenia
cytryna

Sposób przygotowania przepisu:

Gęś po wiedeńsku

  • 1. Pierś obsypać przyprawami i odstawić na 1 h.
    Pokroić w cienkie plastry.
    Oprószyć mąką , panierować w jajkach rozmąconych z rumem i obtaczać w bułce tartej.
    Kłaść na gorący tłuszcz i usmażyć. Podawać z sałatą i cytrynką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

gęś pieczona z jabłkami

Dodane przez: suzana

GĘŚ PIECZONA Z JABŁKAMI

Na świąteczny obiad gęś ;dodatek...

Gęś pieczona z jabłkami

Dodane przez: Stare Gary

Gęś pieczona z jabłkami

Pyszna gęś pieczona z jabłkami....

Ges z pomaranczami

Dodane przez: ula243

Gęś pieczona z pomarańczami

Pyszna , rumiana ges z dodatkiem...

Gęś pieczona

Dodane przez: luna19

Gęś pieczona

pyszna i soczysta

gęś faszerowana

Dodane przez: agarybak76

Gęś faszerowana wątróbką i kaszą gryczaną

Pieczona gęś to idealny, wyśmienity...

image-0t0iny0

Dodane przez: Sliczna6

Gęś faszerowana kaszą i grzybami

Pyszna soczysta gęś nie tylko na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE