Sznycel po wiedeńsku

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zaraz po polskim schabowym, jeden z najlepszych kotletów „rozbijanych”. Tym razem udało nam się dorwać wysokiej jakości, cielęcinę. Udało rozbić się mega cienko. Do tego podaliśmy sałatkę ziemniaczaną. Obiad gotowy jest w 30 minut.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety cielęce (po około 200 g)
    6 łyżek mąki
    2 jajka
    8 łyżek bułki tartej
    olej do smażenia
    1 łyżka masła klarowanego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Sznycel po wiedeńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sznycel po wiedeńsku 1. Mięso oczyszczamy, kroimy na kotlety. Bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
    Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
    Smażymy na rumiano, na oleju z masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować