Galaretka drobiowa

  • wyświetlono: 690 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najlepsza jest polana sokiem z cytryny.

nadia180
  • 200min

Składniki

- 1 litr rosołu
- kilka marchewek
- mięsko z rosołku (lub ugotowana pierś z kurczaka)
- żelatyna (6-7 łyżeczek)
- cytryna

Sposób przygotowania przepisu:

Galaretka drobiowa

  • 1. Mięsko z rosołu podzielić na mniejsze kawałeczki. Marchewki obrać, umyć, pokroić w kosteczkę i ugotować. Dodać do rosołu razem z mięsem.
    Żelatynę przygotować według opisu na opakowaniu. Dodać do rosołu. Odstawić do stężenia. Galaretkę podawać polaną sokiem z cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylamarchewkapierś z kurczakarosółgalaretka drobiowagotowane mięso

Komentarze

Podobne przepisy

Galaretka drobiowa

Dodane przez: łyżeczka

Galaretka drobiowa

Przekąska Wielkanocna i stały...

Galareta drobiowa

Dodane przez: Leszczu86

Galaretka drobiowa

Domowa galareta drobiowa na bazie...

Galaretka drobiowa bez żelatyny

Dodane przez: soroka

Galaretka drobiowa bez żelatyny

Doskonała na przyjęcia. Pięknie...

Wielkanocna galaretka drobiowa - jajka

Dodane przez: JoannaG

Wielkanocna galaretka drobiowa - jajka

Po śniadaniu Wielkanocnym już można...

GALARETKA DROBIOWA

Dodane przez: JOANNA 55a

GALARETKA DROBIOWA

bardzo smaczna

Galaretka mięsna

Dodane przez: joanna30

Galaretka drobiowa

Pyszna przystawka nie tylko na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE