Fusilli ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekkie i smaczne danie, w sam raz na upalne dni.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g makaronu fusilli (świderki)
    250 g świeżego szpinaku
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    1 łyżka oliwy z oliwek
    4 łyżki bulionu warzywnego
    70 ml śmietanki 30%
    sól, pieprz

Fusilli ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.
    Masło roztapiamy, dodajemy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Do cebuli wrzucamy posiekany szpinak, dolewamy 4 łyżki bulionu warzywnego i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 min. Nadmiar płynu odparowujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę, chwilę razem dusimy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z sosem. Podajemy ciepłe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy