Włoska frittata z cebulą i papryką a'la Buddy Valastro

0 (0 ocen)

  • 10 min

Mały kuchenny eksperyment na niedzielne śniadanie :)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 cebule, pokrojone w plasterki
    2 papryki
    4 jaja
    20 dkg sera żółtego
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie

Włoska frittata z cebulą i papryką a'la buddy valastro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebulka z papryką 1. Cebulę pokroić i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Posypać słodką papryką i zeszklić. Dodać pokrojoną w paski paprykę i smażyć aż zwiędnie.
  • Jajka z serem 2. W misce roztrzepać jajka z dodatkiem soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Dodać starty na tarce ser i wymieszać.
  • Smażąca się frittata 3. Jajka wylać na patelnię i smażyć na niewielkim ogniu 3-4 minuty bez mieszania, aż jajka się zetną i będą od spodu złoto-brązowe. Przy pomocy talerze przewrócić frittatę na drugą stronę i podsmażyć. Zsunąć na talerz i gotowe :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy