Francuskie zapiekanki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zrobiłam je na kolację. Bardzo nam smakowały. Myślę, że fajnie sprawdzą się jako ciepła przekąska dla gości, ponieważ bardzo szybko się je przygotowuje.

  • 30 min

Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego XL
    koncentrat pomidorowy (ja użyłam domowego z cukini)
    5-7 kabanosów z chili
    czarne oliwki
    kukurydza z puszki
    ser żółty mierzwiony
    suszona bazylia
    ketchup

Francuskie zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kroimy na kwadraty i smarujemy koncentratem. Kabanosy drobno kroimy i kładziemy na ciasto. Oliwki kroimy i razem z kukurydzą posypujemy ciasto. Dodajemy bazylię. Pieczemy 10 minut, następnie posypujemy serem i pieczemy aż się zarumienią. Podajemy na ciepło z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy