Francuskie poduszeczki - te nadziane na zielono-różowo.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Doszłam do wniosku, że brokuły w połączeniu z niektórymi składnikami to świetny zestaw.I chyba uznam, że jest to jedno z moich ulubionych warzyw.Można z nim zrobić wiele dań. Jedno z nich jest poniżej

  • 20 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego

    musztarda 6 łyżeczek

    brokuł, 6 sporych różyczek

    łosoś wędzony 60g

    sól, pieprz

Francuskie poduszeczki - te nadziane na zielono-różowo. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Poduszeczki 1. Różyczki brokuła gotujemy (może być na parze) al dente. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.

    Ciasto francuskie rozcinamy na 6 równych kawałków.

    Łososia wędzonego rozdrabniamy widelcem.

    Każdy kawałek ciasta smarujemy łyżeczką musztardy, układamy różyczkę brokuła i posypujemy kawałkami ryby. Sklejamy rogi oraz boki formując poduszeczkę/pakiecik.
  • poduszeczki 2. Układamy na blasze. Pieczemy w nagrzanym do 200st.C piekarniku ok. 25 minut, do zrumienienia ciasta.

Porady

Przed nadzieniem każdy kawałek ciasta francuskiego możemy jeszcze trochę rozwałkować. Będzie cieńsze i delikatniejsze.

Komentarze

Podobne przepisy