Francuskie ciacha z jabłkami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie ciastka, wyglądają jak z piekarni, a na prawdę są domowe.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jabłka: 4 sztuki
    - ciasto francuskie: 2 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - cynamon w proszku: 4 łyżeczki
    - cukier: 4 łyżki
    - cukier puder: 4 łyżki

Francuskie ciacha z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłka francuskie 1. Jabłka umyj, obierz i pokrój w plasterki.
    Każde ciasto pokrój na 8 takich samych prostokątów.
    Na kawałek ciasta połóż plasterki jabłek, posyp cynamonem i cukrem, brzegi posmaruj roztrzepanym jajkiem i przykryj drugim kawałkiem ciasta. Boki dokładnie zlep - można sobie pomóc widelcem i posmaruj wierzch jajkiem i posyp cukrem.

    Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
    Ostudzone ciastka posyp cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy