Filet z brukselką w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Brukselkę, cebulę oraz marchew układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy oliwą i przyprawiamy solą.
Warzywa zapiekamy 20 minut w 180˚C.
2.W tym czasie kroimy fileta w kostkę, solimy.
Migdały kruszymy i mieszamy z bułką.
Jajko roztrzepujemy.
Mięso moczymy w jajku, następnie w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
3.Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do rondelka wlewamy śmietanę dodajemy ser, przyprawiamy przyprawami pieprzem oraz gałką.
Sos gotujemy do momentu rozpuszczenia sera.
4.Mięso oraz warzywa układamy na półmisku.
Warzywa polewamy sosem.
Danie gotowe.
Smacznego
Komentarze