Filet w kapuście włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kapusty zblanszować i ściąć delikatnie odstającą łodygę.
✔Filety podzielić na 4 równe części.
2.Cebulę pokroić w drobną kostkę,pieczarki marchew,pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3.Na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła wkładamy cebulę ,zeszklić, następnie dodać starte pieczarki i warzywa ,całość dusić pod przykryciem do miękkości.
4.Gdy warzywa zmiękną przyprawić, i dodać śmietankę ,wymieszać i ,zagotować. (ewentualnie dodać starty ser).
5.Na każdym liściu ułożyć łyżkę farszu następnie fileta i znów trochę farszu, całość zawinąć jak gołąbki.
6.Można gotować na parze przez ok. 30 minut lub w rondlu z dodatkiem szklanki osolonej wody pod przykryciem na średnim ogniu ok 15/20 minut.
Komentarze