Faszerowane jajeczka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajeczka,które przygotowałam z myślą o moim synku niejadku.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane: 4 sztuki
    - ogórek konserwowy: 1 sztuka
    - jabłka pokrojone w kostke: 0.5 sztuki
    - cebulka: 1 sztuka
    - kukurydza z puszki: 3 łyżki
    - groszek konserwowy: 2 łyżki
    - majonez: 2 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 2 szczypty

Faszerowane jajeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrzynamy górę jajek i dolną część,aby stabilnie stały.Delikatnie wyciągamy żółtka.Ogórek,jabłko i cebulę drobno siekamy,wsypujemy kukurydzę i groszek,posiekane żółtka,doprawiamy i łączymy z majonezem.Farszem wypełniamy jajka.Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy