Faszerowana papryka z grilla

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ciekawy smak zapiekanej papryki z ogórkiem i serkiem sałatkowym o lekko słonym smaku. Całość posypana ziołami dodaje aromatu.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 czerwone papryki
    10 dag serka sałatkowego
    1 średni ogórek wąż
    Zioła prowansalskie
    Folia do pieczenia

Faszerowana papryka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: papryki opłukać, osuszyć, przeciąć na pól, wydrążyć gniazda nasienne. Ogórka pokroić w drobą kostkę,lekko osączyć z wody oraz ser pokroić w grubszą kostkę. Papryki wypełnić na przemian kostką ogórka i sera. Warstwy posypać ziołami. Zawinąć w folię, ułożyć na kratce grilla, zapiekać 25 minut.

Porady

1.Serek można pokruszyć zamiast kroić w kostkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy