Faszerowana dynia z grilla

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Z grilla

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała dynia
    250 g mięsa mielonego
    1 pomidor
    1/2 kulki mozzarelli
    1/2 cebuli
    1 jajko
    sól, pieprz
    curry, imbir
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowana dynia z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię przekroić na pół i wydrążyć. Pomidora obrać ze skórki, wydrążyć i pokroić w kostkę, cebulę również pokroić w kostkę, mozzarellę zetrzeć na tarce. Do mięsa mielonego dodać jajko, pomidora, ser i cebulę, przyprawić i dokładnie wymieszać. Mięso nałożyć do połówek dyni. Na wierzchu ułożyć po plasterku masła i każdą połówkę zawinąć w folię aluminiową. Grillować na tacce aluminiowej na średnio rozgrzanym grillu przez około pół godziny. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować