Fasolka szparagowa ze skwarkami i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo lubimy fasolkę szparagową . Gotuję ją na różne sposoby. Ze skwarkami i czosnkiem jest pyszna. No i nie wymaga wiele pracy , a o to chodzi w czasie wakacji.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g fasolki szparagowej
    łyżeczka cukru
    łyżeczka soli
    2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami
    2 spore ząbki czosnku
    ok 150 g kiełbasy cienkiej z szynki

Fasolka szparagowa ze skwarkami i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, pościnać końcówki. Umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Na patelni rozgrzać smalec ze skwarkami. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojony w cienkie plasterki czonek. Chwilę posmażyć . Dodać ugotowaną i osączoną fasolkę. Przemieszać. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy