Bardzo lubimy fasolkę szparagową . Gotuję ją na różne sposoby. Ze skwarkami i czosnkiem jest pyszna. No i nie wymaga wiele pracy , a o to chodzi w czasie wakacji.
45 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
400 g fasolki szparagowej
łyżeczka cukru
łyżeczka soli
2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami
2 spore ząbki czosnku
ok 150 g kiełbasy cienkiej z szynki
Fasolka szparagowa ze skwarkami i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę oczyścić, pościnać końcówki. Umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Na patelni rozgrzać smalec ze skwarkami. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojony w cienkie plasterki czonek. Chwilę posmażyć . Dodać ugotowaną i osączoną fasolkę. Przemieszać. Smacznego.
Komentarze