Dżem truskawkowy

  • wyświetlono: 504 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny dżem - idealny jako dodatek do pieczywa, kremów, ciasta, naleśników, placuszków, ryżu lub omletów.

  • 60min

Składniki

- 1 kg truskawek
- 60 dag cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Dżem truskawkowy

  • Mieszamy z cukrem1. Truskawki oczyścić, wymieszać z cukrem i odstawić na 1 godzinę. Przełożyć do garnka i chwilę prażyć pod przykryciem. Następnie (już bez przykrycia) smażyć na wolnym ogniu, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości.
  • Pasteryzujemy słoiki2. Gorące przełożyć do słoików - przekładamy do garnka i pasteryzujemy w wodzie przez około 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilsezonowe_przysmakiszkola_babcitruskawki_przepis

Komentarze

Podobne przepisy

Dżem truskawkowy

Dodane przez: Gregorhspeed

Dżem truskawkowy

Warto robić przetwory na zimę....

Dżem truskawkowy

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Dżem truskawkowy

Pyszny , naturalny i zdrowy . Zimą...

dżem truskawkowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Dżem truskawkowy

Pyszny zapas na zimę.

Szybki dżem truskawkowy

Dodane przez: Futka

Szybki dżem truskawkowy

Jeśli chcemy mieć zimą swój własny...

Dżem truskawkowo-pomarańczowy

Dodane przez: Kloruś

Dżem truskawkowo-pomarańczowy

Przepis na ten dżem znalazłam w...

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Dodane przez: bogusia82

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Dżem jest bardzo smaczny i niezwykle...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE