Dyniowo-cynamonowe batoniki (bez pieczenia)

0 (0 ocen)

Zdrowe i łatwe w przygotowaniu

Składniki:

  • -3/4 szklanki puree z dyni (około 400g świeżej dyni)*
    -pół szklanki mąki migdałowej
    -1 szklanka wiórków kokosowych
    -1,5 łyżeczki cynamonu
    -1 łyżeczka ksylitolu lub miodu

    polewa czekoladowa:
    -60g gorzkiej czekolady min. 90% kakao
    -3 łyżki wody

    dodatkowo:
    -garść posiekanych orzechów (u mnie migdały)

    *aby przygotować puree wystarczy świeżą dynie pokroić na kawałki i upiec w piekarniku w temperaturze 180-200C przez około 40minut (do miękkości)

Dyniowo-cynamonowe batoniki (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -wszystkie składniki zagniatamy i formujemy batoniki
    -wkładamy do zamrażalnika na około 10minut
    -czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, na koniec dodajemy wodę i energicznie mieszamy
    -batoniki polewamy czekoladą i posypujemy migdałami lub innymi orzechami
    -wkładamy do lodówki na około 1h

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy