Batoniki czekoladowe bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Zdrowa, pożywna przekąska dla każdego

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • -1 tabliczka gorzkiej czekolady
    -70g daktyli
    -100g płatków owsianych
    -20g orzechów laskowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Batony

Batoniki czekoladowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 30 minut, aby zmiękły
    -czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
    -daktyle odsączamy z wody, dodajemy 3 łyżki wody i dokładnie blendujemy
    -zblendowanie daktyle dodajemy do czekolady i wszystko mieszamy
    -płatki owsiane prażymy na suchej patelni, orzechy drobno siekamy
    -płatki owsiane oraz orzechy dodajemy do czekolady i wszystko ugniatamy
    -małą blaszkę lub pojemnik wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
    -wkładamy do zamrażalnika na 30 minut
    -wyjmujemy i kroimy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować