Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym. Przepyszne placuszki z sezonową dynią. Polecam;)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g mąki,
    200 ml mleka,
    100 ml naparu z owocowej herbaty,
    pół szklanki startej na małych oczkach dyni,
    3 jajka,
    1 płaska łyżka miodu,
    olej do smażenia.

Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mąkę, napar z herbaty i mleko. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i miód. Mieszamy składniki aż masa będzie jednolita.
    Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wykladamy ciasto, formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy posypać cukrem pudrem.
    Smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy