Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym. Przepyszne placuszki z sezonową dynią. Polecam;)
15 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
350 g mąki,
200 ml mleka,
100 ml naparu z owocowej herbaty,
pół szklanki startej na małych oczkach dyni,
3 jajka,
1 płaska łyżka miodu,
olej do smażenia.
Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mąkę, napar z herbaty i mleko. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i miód. Mieszamy składniki aż masa będzie jednolita.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wykladamy ciasto, formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Komentarze